Testineuloin - testknitting

 Kun olin koululainen ja opiskelija, tietotekniikka otti vasta vauvan askeliaan. Omana aikanani kehitys on ollut pikajuoksijan askelissa ja minä olen roikkunut perässä. Olen opetellut isekseni, napsinut käyttööni eri kanavia ja kulttuurista ihmettelyä on päivittäin. Näistä lähtökohdista yllätin itseni liittymällä vuoden lopulla muutamaan neuleryhmään. Minulle aukesi uusi maailma, uusi kieli ja kulttuuri ja ymmärrys omasta verkostoimattomuudestani. Tässä ajassa se saattaa olla pienoinen ongelma, yrittäjäminälleni.

Jo aikaisemmin olin ihmetellyt testineulontaa, testineulojien hakua. Toki ymmärsin mitä tämä tarkoittaa, mutta halusin yksityiskohtaista tietoa. Siksipä ilmoittauduin testineulojaksi Ihtiriekkoknits Suolaulu Talvi neuleelle. Olemme saaneet lukea ja kuulla kaikilla kanavilla suomalaisten innostuksesta neulontaan. Lankavaje vaikutti ostoksiini. Kehräämöllä ei ollut ohjeen mukaisia lankoja juuri silloin saatavilla. Tumman harmaan langan sain tilattua Lankavalta, mutta sielläkään ei ollut valkeaa. Ilokseni paikallisella Kalliomäen tilalla oli juuri sopivaa lankaa, jonka sain kotiovelle toimitettuna saman päivän aikana. Upeaa palvelua!

Pääsin neulomisen alkuun, mallitilkun ja helmaresorin verran. Olkapääni kipeytyi niin, etten kyennyt tarttumaan puikkoihin enkä pystynyt nukkumaan. Lääkäri, lääkitys, fysioterapia ja täsmäohjeet lihasten venyttämiselle. Neulomistauko kesti vähän vajaat kaksi viikkoa ja olipa omituista olla tekemättä mitään. Vihdoin pääsin jatkamaan neuletta, ihastuttavaa neuletta. Karstalanka oli omille käsilleni hieman karkeaa, mutta valmiina tuotteena on ihan miellyttävä käyttää. Testineulonta -termi on nyt selvitetty :) Voisin vaikka toistekin neuloa.

Suolaulu Talvi

suunnittelija Jenna Kostet, Ihtiriekkoknits

lanka harmaa Pirtin Kehräämön karstalanka 140tex x3, Lankava

         luonnonvalkea karstalanka 140tex x3, Kalliomäen tila, Kotka

puikot 3,5 ja 4 (käsialalleni olisi ollut parempi himppu pienempi kuin 4, nyt lanka ei aivan täytä                      silmukkaa)

I testknitted this Suolaulu sweater. A lovely project.
Kommentit