Kuume - knitting fever

 Kaksi kolme vuotta sitten muistan lukeneeni jutun opettajainhuoneen neulevillityksestä. Matkan varrella juttuja on putkahdellut sieltä täältä. Ilmeisesti poikkeuksellinen vuosi villitsi kansan täydellisesti. Lopulta uskoin minäkin, kun Helsingin Sanomien sivulla esiteltiin laajassa jutussa neulealan yrittäjät ja vielä seuraavalla viikolla neulova somevaikuttaja pipoineen. Jo vuoden lopulla liityin elämäni ensimmäisiin neule fb -ryhmiin ja siellä testineulontaan, josta kerroin viimeksi. 

Islantilaisia lampaita kenties pian paleltaa, kun suomalaisten puikot kilkkavat kauniita kirjoneulepaitoja. Ostin itselleni myös langat, uteliaisuudesta. Piipahdin lankakaupassa lähelläni ja valikoin värikimaran. Valinnanvaraa oli niukahkosti. Pääväriksi valitsin harmaan, kun ajattelin saavani siihen sopimaan useampia värejä. Punainen valikoitui, koska sitä oli saatavissa kaksi kerää. Vihreä punaisen vastavärinä sopii mukaan ja sitä oli juuri yksi kerä tarjolla. Olisin halunnut näiden kaveriksi aivan vaalean harmaan tai valkean, mutta kun ei ollut, valitsin keskiharmaan. Olin tyytyväinen ostokseeni sekä lankojen että paikallisyrittäjyyden puolesta. 

Neulominen sujui nopsaan. Neuloin ensin kaksi mallitilkkua ja puikoiksi valikoituivat koon 4 puikot. Lettlopi lanka oli käsilleni hieman tikkuilevaa eikä se soljunut puikoilla aikaisemmin käyttämieni lankojen tavoin. Islantilaisia neuleita -kirjan Riddari -ohje oli selkeä ja helposti luettava. Lankamäärät hieman vaihtelivat eli pääväriä jäi yksi kerä ja punaista olisi tarvinnut vielä kolmannesta hieman. Neuloin olemassa olevilla langoilla, joten kuviosta jäi kauluksesta hieman pois. Neuloin pääntielle taakse muutaman lyhennetyn kerroksen istuvuuden parantamiseksi ja hihat tein ohjetta lyhyempinä itselleni sopiviksi. Viimeistelin neuleen höyryttämällä. Paita on kevyt paksuuteensa nähden ja juuri sopiva neule tuleviin joulurientoihin. 

Knitting Icelandic kind of sweaters with Icelandic wool is a hobby for thousands of Finns for the moment. I wanted to figure out why. I bought some Lettlopi yarn and knitted the most popular design on Vedis Jonsdottir's book. Riddari was easy to knit but the yarn wasn't so pleasant to knit. The yarn I bought in a shop near by and the colours are just something I picked up. There wasn't so much to choose from because of my fellow knitters :) The sweater is light to wear and because of the colours it will be perfect for Christmas markets to come. 

Kommentit

  1. Kaunis paita! Neulominen tuntuu nyt olevan todella suosittua. Mutta se onkin hyvä harrastus kotona tehtäväksi ja lisäksi terapeuttista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Teresa, neulominen on rakas työni ja harrastukseni ❤️

      Poista

Lähetä kommentti

Thank you for being interested in Apron pocket!