Sininen Sopukka Shop

9.9.2016

Ievan polokka

Rakastan vanhoja kotimaisia elokuvia ja siksipä Pinterest sivultani löytyy pieni kokoelma silmiini iskenyttä. Kuuntelin tallentamaani Savotan Sanni -elokuvan Ievan polkka -esitystä ja muistilokeroissani alkoi kihelmöidä. Laulettu kieli on samalla tavoin rikasta ja runsasta kuin mummoni puheessa. Tästä ajatuksesta matkasin omaan nuoruuteeni ja äitini kertomaan tarinaan kuinka kuplettilaulaja oli vieraillut äitini lapsuudenkodissa. Kuka laulaja? Tarkistin vielä siskoltani asiaa ja hän muisti enemmän.

Mummoni serkku, Eino Kettunen, oli kulkiessaan yöpynyt mummolassani ja viihdyttänyt lapsia tarinoilla ja laulelmilla. Äitini kertoman mukaan Eino säesti lauluaan "maniskalla" eli mandoliinilla.

Katselin ja etsiskelin tietoja tästä tutusta kansansävelmästä ja mikä kirjava kokoelma esityksiä onkaan jo kertynyt - hauskoja kaikki. Hyvä tarina ja sävelmä kestää aikaa eikä säikähdä muodonmuutoksistakaan.

Savotan Sanni -elokuvassa kieli kuulostaa aidoimmalta.

Miku Hatsune on hauska.

ps. Ieva = Eva tai Eeva

Neuleraitojen sävelkulkuja :)

4 kommenttia:

  1. Juuri oiket tahdit olet löytänyt neuleeseen! Tanssittava takki... Alkoi päässä soimaan Ievan polokka! Oi, niitä muistoja!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sunnuntaiaamun rauhassa on päässäni soinut valssia - suatolle Suhmuraan. Ehkä mummokatraallani on oikeasti ollut minuun suurikin vaikutus :D

      Poista

Sopukan supinoita