Sininen Sopukka Shop

20.3.2016

Viikset ja pisamat

Jo mummoni varautuivat virpomisvierailuihini ja äitini piilotti suklaamunan löydettäväksi. Itse olen varautunut herkuin jo itsekseni asuessani ja varsinkin nyt, kun piiperoisten ystävät koputtavat ovellemme. Minusta palmusunnuntai perinteineen on yhtä hauska päivä, kuin matkaan lähettämistäni noidasta ja noidan kissasta.

Kissalle ompelin hännän vanhan takin karvakauluksesta, kirpputorilta löytynyt samettijakku on silkkinen kuin kissan turkki. Korvat olen ommellut sudelle kevään Frozen -luistelunäytökseen ja tassuiksi kissa kaivoi vanhat matalat nahkasaappaani. Nenä ja viikset vielä kasvoille ja kissa oli valmis.

Noidan hame on noidan itsensä koristelema muutama vuosi sitten ja neuleet noita löysi minun kaapistani. Vaikka aurinko paistaa, kova tuuli hieman hytisytti kulkijoita - Triangeli -huivi oli juuri sopiva asuste tähän päivään. Pisamat kasvoille ja ruutunauhat letteihin - noitakin valmistui.

Ja kuten aiempina vuosina, virpojamme valmistautuivat juhlaan usean päivän ajan vitsoja miettien ja punoen. Tämän vuoden uutuutena niistä saattaa löytyä kreppipaperista taiteiltuja pupuja.

Nautiskelen vielä muutaman vuoden palmusunnuntain lasten riemua. Kylän virpojat vanhenevat suurin piirtein samaan tahtiin ja tunnetusti teinit eivät enää virvo varvo. Otan siis irti kaiken ilon tästä päivästä :)

Aurinkoista palmusunnuntaita!

2 kommenttia:

Sopukan supinoita