Sininen Sopukka Shop

20.12.2015

Perinteitä

 "Enkeli taivaan lausui näin"
"Piparin tuoksua...
...tonttujen juoksua. Siinäkö joulu on?"
 "Kodin kynttilät lämpöisin liekein"

"Taatto läksi innoissaan, joulukuusen, kuusen hankintaan" ja hienon puun sisään kantoikin. Oli reppana kasvaa sinnitellyt kiven ympärille, ymmyrkäiselle mutkalle. Latva nyt komistaa olohuonettamme. Piiperoinen totesi puun ja koristeiden olevan vanhanaikaisia, tarkoittaen perinteisiä. Ja sitähän minä nyt, omalla vuorollani, siirrän eteenpäin - perinnettä.

Katselin kuusen oksille kiipeävää koristeiden tulvaa ja ajattelin, ettei siitä saisi revittyä sisustuslehtien sivulle minkäänlaisia herkkupaloja: mamman kanssa askarreltuja tinapaperi tähtiä, uuteen kotiin - ensimmäiseen joulupuuhun ommeltuja kangassydämiä, poikamiehen kuuseensa ostamaa nauhaa, itseni ikäisiä tonttuja ja paljon muuta - kaikki sopuisasti keskenään.

Se on myös joulutoiveeni - sopuisasti keskenään, että kaikki lapset saisivat ihanan, muistorikkaan ja rauhallisen joulun!

4 kommenttia:

 1. Kaunista! Suloista ja muistorikasta Joulun aikaa sinulle Minna ja perheellesi! Ihan samanlaiset tontut juoksevat meidänkin joululiinassa, sieltä lapsuudestani asti! Halaukset!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joulun tähtiä ja lumihiutaleita - ihanaa joulua myös sinulle Päivikki!

   Poista
 2. Oikein hyvää joulunaikaa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sussi, hyvää joulua myös sinulle!

   Poista

Sopukan supinoita