Sininen Sopukka Shop

3.8.2015

Kesäkujilla kuljeksijan taukopaikat

Tauko, paussi, hengähyshetki - matkaaja osaa valita reittinsä niin, että ihanaisia levähdystuokioita on käsillä sopivin välimatkoin. Murusille murkinaa ja kulkijalle itselleen katseltavaa, ehkä murusetkin oppivat katselemaan.

Matkalla Tampereelle pysähdyimme  Pälkäneelle pienelle herkkutuokiolle. Piirakkapalaa maistellessani  huomasin kuuntelevani Olavi Virtaa, kappaleita mummoni nuoruudesta - olin jälleen aikamatkalla, ihana paikka!

Raahessa yövyimme Villa Sinipursi -lomahuoneistossa. Yö oli rauhallinen Raahen vanhan kaupungin sydämessä. Kaupungin kaavoituksessa on hienosti huomioitu uudisrakentamisen yhteensovittaminen vanhaan rakennuskantaan. Olisin voinut käyskennellä kaduilla kauemminkin.

Oulun ranta-aittoihin tutustuimme kauniissa kesäsäässä. Muita käsityöyrittäjiä on aina mukava tavata.

 
Oulun Nallikarissa voi kiivetä kepoisasti huipulle asti.
 
 
Puukarin pysäkillä Valtimolla sain maistaa niin herkullista raparperipiirakkaa etten ikinä aikaisemmin.

 Lieksan liikennepuisto on vailla vertaa.


 
Vanha Kilkkilä on ehdottomasti valtatieltä poikkeamisen arvoinen kohde. Siellä olisin voinut viivähtää tuokion pidempään, mutta ensi kesänä osaamme paikalle jo vanhasta muistista.

 
Erillisellä matkallamme Lappeenrantaan kiepautimme Pulsan aseman kautta. Voi kuinka jälleen mielihyvähykertely kupli rinnassa.
 
Suomen maantiet ovat pitkiä ja suoria, keskellä metsiä ja tuntuu, ettei sieltä kannonkolosta mitään löydy. Etsivä löytää - rehtejä, aitoja ihmisiä ja näiden ihmisten tekemiä asioita. Asioita, jotka he ovat tehneet niin itselleen kuin muillekin nautittavaksi. Minulla on vielä paljon vierailukohteita varastossa odottamassa seuraavia matkoja. Kuljeskelkaa työki välillä ojan pientareilla ja kurkistelkaa nurkan taakse - siitä tulee hyvä mieli!
 
 
 
 

2 kommenttia:

  1. kiitos, kivoja kohdevinkkejä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Äitini tapasi luetella ulkomuistista koulussa oppimiaan loruja. Immi Hellénin runossa Vieraisilla hiiret keskustelevat keskenään "ainahan sitä, kun liukkaasti liikkuu, reikiä kaivaa ja polkuja raivaa, aitassa paistit ja makkarat kiikkuu" -pätkä sopii myös matkailuun :)

      Poista

Sopukan supinoita