Sininen Sopukka Shop

4.7.2015

Murinaa ja säksätystä

Tänään, kauniina heinäkuun päivänä, kokoontuvat harrasteajoneuvot kuljettajineen Strömforsin Ruukkiin. Jos olet sukkela, ennätät vielä paikalle ihastelemaan ja ihmettelemään koneiden kauneutta. Itse en ollenkaan, milloinkaan ole ollut kiinnostunut autoista muuna kuin kulkuvälineenä. Ensimmäisen oman auton ostaessani varmistin, että se kuuluu vielä nuorisoon, joka ei käryä öljyltä ja säilyttää kuljetuskykynsä kovallakin pakkasella.

Ajokortin saatuani, isäni esitteli minulle automme hienoudet mm. moottorin, konepellin alaisine ystävineen. Siinä sujuvasti katselin, mutta en tuntenut minkäänmoista hykerryttävää tunnetta - moottori kuin moottori. Myöhemmin sain kuulla lisäbonuksesta: kyseisellä ajoneuvolla ystävineni kulkiessani, oli meidät huomattu. Se oli koko jutun juoni 18 -vuotiaana - tulla huomatuksi.

Citroen 2 CV, rättäri, sitikka, sätkä. Peruna- tai jauhosäkin kuljetukseen ranskalaisille viljelijöille suunniteltu auto oli perheenjäsenenämme usean vuoden ja suru oli suuri, kun jouduimme siitä pitovaikeuksien vuoksi luopumaan. Viime vuonna, ehkä tänäänkin, Ruukissa hyrisi yksi ranskalainen kissa suurien Amerikan serkkujen joukossa. Käykää katsastamassa :)

Kuvassa ystäväni Sari, minä ja uutukainen rättäri vm. 1979

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sopukan supinoita