Sininen Sopukka Shop

25.7.2015

Kesäkujilla - Paltaniemi

Edellisestä vierailustani oli kulunut reilu kaksikymmentä vuotta, mutta kokemus oli jälleen sykähdyttävä. Mäntyjen ympäröimänä, vuosisatojen rauhassa seisoo vakaasti paikoillaan Paltaniemen kuvakirkko täynnä opettavaisia tarinoita rahvaalle. Jos joskus eksytte Kajaanin linnan kulmille, ei siitä ole kuin pyrähdys tutustumaan yhteen pohjolan ihmeistä.

Paitsi kuvia ihastelin myös entisajan käsityöläisten taitoa: puuleikkaukset, kirveellä veistetty hirsi - kirkossa on kristillinen symboliikka myös veistetyssä muodossa. Tämän kuvan kansa näkee poistuessaan kirkosta - voisiko paremmin ilmaista, että olkaakin sitten kunnolla!

4 kommenttia:

 1. Kiitos Minna kuvamuistoista Paltaniemen kuvakirkosta! Sain viime syksynä vierailla tuossa upeassa ja koskettavassa kirkossa MHY- n naisten metsäretkipäivien yhteydessä. Se oli elämys! Lämpimän elokuun odottelua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paltaniemessä opas veti lapasia käteensä :) Onneksi ne eivät ole meilläkään kaukana. Kaunista keliä loppukesään myös sinulle!

   Poista
 2. Upealta näyttää! Enpä ole tuolla koskaan käynyt.

  VastaaPoista
 3. Kirkko on pieni jalokivi suomalaisessa männikössä. Keski-eurooppalaisten katedraalien kuvaloisto siirrettynä kotoisammin siveltimenvedoin Oulujärven rannalle. Huima yhdistelmä!

  VastaaPoista

Sopukan supinoita