Sininen Sopukka Shop

3.6.2015

Yksi lakana

Eilen oli Unelma Aurinkoinen -päivä, jonka vietin ikiaikaisen hyötyharrasteen äärellä. Leikkasin matonkuteita. Palttina -sidoksinen lakana tarvitsee sakset vain avuksi, loppu suikalointi hoituu repimällä. Lintu- ja haavanlehtikonsertin säestyksellä ja keppariturnajaisia katsellen työ sujui käsiltäni kuin itsestään. Odottelin, josko lintuystäväni nappaisi repeytyvän kankaan äänen lauluunsa, kuten se vastasi minulle, nak, nak, skraak, nak nak, rakennusaikana poistaessani nauloja laudoista. Metsästä kuului kuitenkin ainoastaan tuttuja kesäsäveliä. 

Kankaan repeytymisen ääni heitti minut aikamatkalle: istuimme äidin kanssa kesämökin rantakalliolla matonkudetalkoissa, laineet liplattivat, aurinko lämmitti ja juttelimme harvakseltaan. Sama viipyilevä rauha oli silloin kuin eilenkin.

Matonkudetalkoot asetettakoon vientituotteeksi suomalaisen koulutusjärjestelmän rinnalle :) 2 kommenttia:

  1. Sieluni silmin näen sinut leikkaamassa ja repimässä matonkuteita! Tuli miullekin lapsuus mieleen, kun iltaisin pidettiin matonkuteitten leikkuutalkoita. Kaikki penskat tekivät aina pienen määrän kerrallaan. Ja se suu; miten se leikkasikin saksien mukana!! Mitä ihanaa sinulla tulee kuteista? Kaunista ja linnunlauluista kesäkuuta toivottelen!

    VastaaPoista
  2. Voi, yhden idean jo testasin ja sudeksi totesin. Vaan kuteita valmistui tänäänkin nips, naps :) Aurinkoisia kesäpäiviä myös sinulle, Päivikki!

    VastaaPoista

Sopukan supinoita