Sininen Sopukka Shop

17.6.2015

Tuuli

Olen Tuulenpoika, tuntureilla kasvanut. Isäni on Myrsky, tuulikansan kuningas. Yskiessään pellit paukkaa ja aallot vaahtopäinä meriä laukkaa. Äitini on Lounatuuli lempeä. Ei ollenkaan hempeä vaan jämäkän lämmin. Lapsiaan hellii, niin että väki toivoo lounavirran viipyvän pysyvämmin.

Kun tunnet puhurin, pilvivarsani laukkaan kannustan ja vinhaa vauhtia kiidän. Koivurouvain helmoja heilautan, leppälehtiä heläytän ja pensaikossa puhallan. Kukat katsovat kummissaan ja terälehtiään oikovat. Ymmärtävät kuitenkin nuoruutta. En halua harmia tuottaa. Vaihdan varsan lampaaseen. Vauhti vireeksi muuttuu ja tuskin kukaan enää viimalleni suuttuu.

Illan tullen lampaat jonoon asetan - unilaskijat tulla saavat! Varsa ja minä, sukujemme nuorimmat, käymme väsyämme korjaamaan.

Sisareni Tyyni käy yötä valvomaan ja aallot katseellaan laannuttaa. Aalto myöhäinen saa toruja pikkuisen ja liplattaa unten maille. Tyyni tyytyväisenä myhäilee. Yö rauhaisa on.

Huomenna jälleen puhurina puhisen, niin että kuusi kumartaen toivottaa uuden päivän alkamaan.

Tirrinniemessä talvimyrskyn jäljiltä.

2 kommenttia:

 1. Ihana Tuuli- runoilu! Oikein lempeästi täällä hymyän, kun luin sitä! Samat taitavat liikkua täälläkin... Vuoroin paistaa, vuoroin sataa - ja tuulee...
  Juhannusta kohti. Kaunista semmoista sinulle! Terkuin Päivikki
  Ps. Mikä hurmaava pahnue se olikaan edellisessä tarinassa! Kaikki niin somia, pienenä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Päivikki! Maalari maalaa juuri taloa - ehkä ei juuri nyt sataisi :) Pahnue löytyy http://www.pikkukili.net/ Lieksasta :)

   Poista

Sopukan supinoita