Sininen Sopukka Shop

7.5.2015

Time machine

Autostani tulee ajoittain aikamakkina. Yleensä näin tapahtuu silloin, kun köröttelen yksikseni. Koneen käynnistämisen avaimena toimii musiikki, sellainen musiikki, jota on soitettava kuin olisin 18 v., juuri autokoulusta tien päälle selvinnyt. Dyng dyng dyng!

Freemanin Ajetaan tandemilla on vakio dyng, dyng säveliä. Tänään aikakone vei minut vuoteen 1981. Oli kirpeän aurinkoinen syyspäivä ja kävelin n. kilometrin matkaa musiikkitunnilta varsinaiselle koulullemme. Äitini oli neulonut minulle Revontuli -neuleen (oma neuleeni oli sininen ja yksinkertaisemmilla siksak -raidoilla raidoitettu) ihanasta paksusta villalangasta ja samasta langasta, samalla kuviolla hän oli tehnyt myös pipon. Mielelläni olin neuleet pukenut päälleni - muisti ei kerro puinko uudestaan. "Pipo päässä pakkasella" laulaa Freeman ja lauloivat luokkani pojat ohi polkiessaan.

Herkkähipiäinen 13 vuotias. Muutaman vuoden päästä meilläkin asustaa sellaisia. Kunpa ulkonäköasiat jätettäisiin kommentoimatta. Luulen kuitenkin, ettei tämä asia ole miksikään muuttunut. 

Nuput kasvavat hienoiksi, kun heille kasvurauha suodaan.
 
ps. Aamupäivällä omassa aikakapselissani ajattelin ja illalla Puoli seitsemän -ohjelmassa esiteltiin Jenni Pääskysaaren kirja Tyttö, Sinä Olet . En ole lukenut teosta, mutta kumman samoilla kujilla ihmisten ajatukset kuljeksivat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sopukan supinoita