Sininen Sopukka Shop

11.3.2015

Balettia suksilla

"Must on tullu - urheiluhullu", väliaikaisesti. Ampumahiihdon maailmanmestaruuskisat kotinurkilla Kontiolahdella ovat istuttaneet minut, TV urheilua kaikin puolin välttelevän, television ääreen seuraamaan uljaita urheilijoita. Kuinka liikuttavaa oli seurata Venäjän edustajan matkaa maailmanmestariksi. Hänestä huokui luja tahto ja päättäväisyys, periksiantamattomuus, harjoittelukilometrit ja ystävällinen hämmennys ja nöyryys, aito ilo saavutuksestaan. Urheilija urheilee ensisijassa itselleen ja siinä ohessa hieman yleisölle. Muu teollisuus siinä ympärillä on taloudellisista syistä nykyään pakollinen, mutta juuri se syy etten tavallisesti penkkiurheile. 

Kuvassa on palkinto oman urheilu-urani huippuhetkestä, n. viisi vuotiaana, ensimmäisessä hiihtokilpailussani, sijoituin toiseksi. Huutojoukot ladun varrelta ovat kertoneet myöhemmin, että mahdollisuus voittoon oli myös olemassa. Kohteliaana ja ystävällisenä lapsena en kuitenkaan tohtinut huutaa "latua", kuten siihen aikaan yksilatuisella baanalla oli tapana. Edessäni hiihtänyt Tiina hiihteli hiljalleen ja ihaili matkan varrella latumerkkeinä olevia värikkäitä kreppipapereita. Tulimme maaliin yhteistuumin peräkanaa. Vaan lusikka on vielä tallessa yli neljänkymmenen vuoden jälkeen. 


Toivon urheilun iloa sekä lapsille että huippu-urheilijoille ja kaikelle väelle siinä ohessa.

2 kommenttia:

  1. Voi ei!!! Ja just kirjoittelin aamuksi valmista tekstiä omaan blogiini, jossa julistan, etten lainkaan seuraa mitään urheilua... No, ei minnuu ees hävetä. Annan hiihtäjien hiihdellä ja toivotan onnea mielessäni valitsemilleen laduille!!! Ja onnittelut kakkoslusikasta sinulle!!

    VastaaPoista
  2. Kiitos, kiitos Päivikki :) Yksi syy tämän viikon osallistumiseeni TVn tohinoihin on, että odotan josko näyttäisivät kuvissa lieksalaisia soittajia. Kummipoikani on ensi viikonloppuna lauteilla. Aurinkoista kevättä sinulle!

    VastaaPoista

Sopukan supinoita