Sininen Sopukka Shop

5.12.2014

Lumihiutaleen asu

Luistelevan piiperoiseni joulunäytös on viikon päästä ja luisteleville lumihiutaleille on määritelty yhtenäinen asu, johon eilen kävin metsästämässä osat. Kovin vähän pyörin vaatekaupoissa ja eilinen matkani oli silmiä avartava, jälleen kerran. Joulusesongin ollessa parhaimmillaan hyllyt notkuivat puf puf muhkeaa, vaahtokarkin makeaa ja niin kovin kutsuvan näköistä - kaukaa katsottuna.

Tietenkin minä kiinnitin huomioni neuleisiin. Silkoa sisältä! Kyseisten tuotteiden käyttöikä on kovin lyhyt. Niitä täytyy pestä, koska tekokuitu ei puhdistu pelkästään tuulettamalla. Ensimmäisessä pesussaan ne menettävät loistonsa: väri himmenee ja tuote nyppyyntyy. Pesussa on käytettävä huuhteluainetta, ettei sähköisyys haittaisi käyttöä. Muotoon ommellun sukan kantapää valahtaa käytössä jalkapohjan alle. Ilmakerros tietenkin lämmittää, mutta mikä lämpöarvo on nitisevällä tekokuituneulesukalla. Millaiseen kulutusmaailmaan kasvatamme nuoriamme? Pidä hetki, heitä roskiin ja osta uusi.

Neuleisiin olisi tarjolla niin ihania lankoja luonnonmateriaaleista! Jos ei itse osaa neuloa, on kaikissa kaupungeissa ammattiosaajia. Hankintahinta voi olla kalliimpi kuin himpulaneuleella, mutta tuotetta voi käyttää vuosia. Mietiskelin, että juuri uutisoitiin kuinka muovikassien määrää on vähennettävä seuraavien vuosien aikana. Kuka vähentäisi asusteiksi naamioidun muovin määrää? 

Äitini odotti minua neuloessaan tämän nutun ja hilkan - lähes 50 vuotta sitten.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sopukan supinoita