Sininen Sopukka Shop

17.9.2014

VARPUNEN

Historiaa harrastavalla yrittäjällä oli käytössään villakangaspaloja. Sen kokoisia, että niistä pienen lämpimäisen valmistaisi. Piirsin kaavan, tein proton - liian suuri. Muutin kaavaa, vielä toisenkin kerran ja uskalsin vaihtaa lakanakankaan villaan. Ensimmäinen Pelleriini valmistui. Piiperoiset kinasivat kumpi valmistuneen saisi omakseen. On aikuisten kokoa, sanoin minä, mutta hyvin sopi kahdeksan vuotiaallekin. Olin tehnyt tuotteen, joka käy monen kokoiselle.

Varpunen -pelleriini lämmittää hartiat, suojaa pään ja niskan tarvittaessa. Varpusen voi pukea sisävaatetuksen päälle, kauluksettoman takin tai neuleen päälle tai takin alle niin, että huppu jää ulkopuolelle. Varpunen on valmistettu villasekoite kankaasta ja puuvillapitsi somistaa reunat. Edestä kiinnitetään napilla.

Varpunen nimen pelleriini sai ensimmäisen kappaleen harmaasta väristä. Ajattelin jälleen kuvauksia ihmisistä - kuinka joku on kuin harmaavarpunen. Mutta eihän sellaista olekaan; varpunen on söpö pikkulintu ja ihminen on aina kaunis omalla tavallaan.

Varpunen -pelleriini on kuvattu Kyminlinnan muureilla.
Reunassa punainen satiininauha

Reunassa minttu satiininauha

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sopukan supinoita