Sininen Sopukka Shop

13.6.2014

ANNA UNTAMONTYTÄROlen Anna Untamontytär Korkeakoskelta. Suurten järvien takaa aikoinaan tänne veljeni muassa kulkenut. Kun ei ollut isälläin koko katrasta mahdollista ruokkia, otti veljeni minut matkakaveriksi. Veli palasi, minä jäin.
Olen piikana Korkakoskella. Talossa ei ole tytärtä, joten vanha emäntä on minut opettanut. Villat ja pellavat valmistamme talvella ja mikä jää talon väeltä yli, vien minä sen markkinoille myyntiin. "Suolarahoja" sanoo vanha emäntä.
Korkeakoskesta nousee lohta Turkuun ja jopa Tukholmaan asti vietäväksi. Jotain jää omaan tarpeeseen suolattavaksi.
Vuosi taaksepäin olin Pyhtään kirkolla markkinoilla ja nyt olen jälleen lähdössä. Viime markkinat olivat koreat ja nyt toivomme, että säihen herra olisi suosiollinen. Paljon on siellä nähtävää ja kuultavaa. Myö nähhään siellä su 15.6.2014 klo 12-18.

Kesä-Heikin keskiaikamarkkinat

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sopukan supinoita