Sininen Sopukka Shop

20.1.2014

TYKKÄÄTKÖ?

Nelivuotiaana jouduin muutamia kertoja piileksimään isäni selän takana, kun eläkkeelle jäänyt kyläkoulun opettaja ystävällisesti tiedusteli: "Oletko minun tyttöni ainakin tämän verran?" näyttäen sormillaan pientä mittaa. Muistan suru kurkkua kuristaen ajatelleeni, että en ole - olen isän ja äidin tyttö.

Nyt minun pitäisi olla koko maailman tyttö. En kykene taipumaan vaatimuksiin, mitä yrittäjän tielleni kompasteltavakseni asetetaan. Olen vuoden verran seurannut kuinka yrittäjät alentavat hintoja ja järjestävät arpajaisia saadakseen vastalahjakseen lisää tykkääjiä ja heistä mahdollisia asiakkaita. Seuraavassa lauseessa murehditaan kuinka asiakkaat markkinoilla ilkeävät tinkiä hinnoista. Siihenhän he tykkääjinä ovat oppineet!

Helppoheikeistä parhain oli kaksi kertaa vuodessa kotikaupunkiini markkinoille saapunut paperikauppias. Lumoutuneena seurasin kuinka hän kovaan ääneen koilottaen lätki paperilehtiöitä korkeaan pinoon ja "kynät vielä kaupan päälle". Paperit olivat huonolaatuisia, eivätkä kynät toimineet kunnolla, mutta oli hieno esitys.

Tämä vuodatus siitä syystä, että ilmoitettu on:

Facebookissa on jaettava, ei ainoastaan tykättävä ja julkaistava seksiä, että kauppa käy. Hoh hoijaa.

Pika ostos, pika paketti, pika palautus, pika suhde, pika näkyvyys ja pika unhola. Olen liian hidas moiseen. Jatkan vastarannan kiiskenä uiskentelua. Edelleen tykkään mummoista huiveineen.

 

4 kommenttia:

 1. Hyvin kirjoitettu ja todettu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja pakkasaurinkoisia terveisiä.

   Poista
 2. Samoja kokemuksia, kun setäni aina halusi, että olin hänen tyttönsä - edes näin vähän.
  Ja nuo torien helppo-heikit. On niitä muuten jokunen vieläkin. Keksejä menee nyt pussiin, eikä oo niin hyviä.
  Sirpa
  ps. Ethän julkaise seksiä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lapsiystävällisellä linjalla mennään :)

   Poista

Sopukan supinoita