Sininen Sopukka Shop

27.12.2013

SININEN SOPUKKA NIMENÄ

Minulta on joskus kysytty, mistä yritykseni nimi juontaa juurensa. Jokainen yrittäjä joutuu aloittaessaan miettimään yritykselleen nimen, joka kuvaa yritystä, ei loukkaa ketään ja maistuu omassa suussa mukavalta. Kun on itselleen saanut nimilistan valmiiksi, on tutkittava, ettei nimi ole jo käytössä tai muistuta pienestikään olemassa olevaa yrityksen nimeä.
Itse valmistin alkuun tuotteita lapsille, joten mutustelin Mukelo sanaa mielessäni. Nimi oli jo yhtenä versiona käytössä. Pyörittelin nimiä tuskastumiseen asti, kunnes valkeni. Nimen täytyi sovittaa sisäänsä sekä käsityöläisyyden että matkailupalvelun. Sopukka tulee äitini 1970 -luvulla kirjoittamasta tekstistä kesämökillämme. Lyijykynällä valkoiselle paperille kirjoitettu runo roikkui kauan mökkimme seinällä epävirallisena huoneentauluna. Alkujaan varmasti kiukuspäissä kirjoitettu näpäytys isälleni.

siistiksi siivosin sopukan
tiskit tuopit tiskasin
parempi puhtaaseen palata
ota olija opiksi
                                     B. K.

Sopukka sana oli yksinään hieman orpo, joten se sai kaverikseen värin Sininen. Sinisiä yrityksiä oli monituisia, mutta siihen väri liimautui Sopukan eteen. Sininen Sopukka oli valmis ja on palvellut minua pian jo kuusi vuotta. Käsityökinkereillä nimi on hymy suun pielessä huomattu. Ehkä tulevaisuudessa matkailijatkin pääsevät Sopukkaan tutustumaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sopukan supinoita