Sininen Sopukka Shop

20.12.2013

KIRKKOKINTAAT

Entisajan kirkkomatkat saattoivat kestää useamman päivän. Suomen talvessa matkat olivat varmasti  hyytäviä. Esimerkiksi Pielisjärven seurakunta piti sisällään alueet koko ison järven ympäriltä. Juuasta saatettiin kesäaikaan soutaa pääkirkkoon Lieksajoen suuhun hoitamaan kirkolliset toimitukset: kasteet, kuulutukset, vihkimiset, siunaamiset ja katekismuksen luvut. Kun väki kokoontui, katseltiin morsiot, tavattiin suku ja tehtiin tarpeelliset hankinnat.

Kirkkomatkalle pukeuduttiin parhaimpiin. Kesällä vakkaan taiteltiin kirkkosilkit. Talvella rekikyydissä vällyjen alla lämpimimmissä vaatteissaan kädessä kirkkokintaat. Ne olivat pitkävartiset kinnasneulalla valmistetut kintaat. Miehillä yleensä yksiväriset, mutta naisten kintaat saattoivat olla kauniisti kirjotut.

Omat Kirkkokintaani olen neulonut puikoilla ja koristanut kukkaköynnöksellä. Langaksi valitsin Nalle -langan, koska se löytyy joka niemestä ja notkelmasta. Joskus olen neulonut lapaset valmiin ohjeen mukaan ja ne ovat yleensä minun käsiini liian suuret. Mallini on pieni kätisille naisille, jonka kuitenkin voi silmukoita ja kerroksia lisäämällä sovittaa myös suurempaan käteen.

Mallin ohjeen voit tilata sähköpostiisi PDF -tiedostona. Kirkkokintaan ohje on Sinisen Sopukan joululahja vuodelle 2013. Sukkela ennätää neuloa omat Kirkkokintaat joulukirkkoon. Ethän käytä malliani myyntitarkoitukseen.

 
Laitan tarvittaessa sähköpostia tulemaan jouluvalmistelujen ohessa. Älä siis hermostu, ellet saa vastausta hetsillään. Käyn kuitenkin lukemassa viestejäni useamman kerran päivässä. Jos ohjeissa tulee kysyttävää, vastaan mielelläni.

2 kommenttia:

  1. Todella kauniit kintaat! Todella harmi, etten osaa itse neuloa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No voi. Silloin olisi naapuriapu tarpeen tai pitäisi ottaa yhteyttä suunnittelijaan :)

      Poista

Sopukan supinoita